Wie

Mijn naam is Caroline Pranger en ik ben geboren in 1964 te Rotterdam. Ik woon vanaf 1972 in Apeldoorn. Vanaf 1982 ben ik werkzaam bij de overheid. Vanaf 1991 op HBO-niveau als specialist op het gebied van het meten van kwaliteit van informatiesystemen. Het werken met én voor mensen en samenwerken aan kwaliteit van leven en werken heeft mijn echte passie.
De therapievormen heb ik dankzij mijn eigen zoektocht zelf ervaren. Ik ben onder de indruk van de rijkdom en wijsheid van onze innerlijke wereld. Door een ander traject heb ik ervaren dat een periode van een ‘positieve focus’ zeer opbouwend en verhelderend kan zijn. Ervaringen die mij hebben geleerd een gezonde balans te vinden tussen ‘probleem en succes’. Mijn persoonlijke waarden zijn: bezieling, respect en kwaliteit. Deze vormen de basis voor een persoonlijke en betrokken werkstijl.

Vanaf 2016 geef ik in Apeldoorn actieve meditaties.  Onder de naam Actieve Meditatie XL geef ik Zen & Fitness  en losse actieve meditaties. Hiertoe heb ik de volgende trainingen gevolgd:

  • Begeleider Zen Fitness, Life Force Fitness, juni 2016
  • OSHO No Mind Meditatieve Therapie Begeleider Training, Life Force Fitness, 2015
  • OSHO Meditatie Begeleider Training, Life Force Fitness, 2015

Voor het individueel werk heb ik de volgende opleidingen gevolgd. Alle vermelde opleidingen zijn praktijkgericht geweest.

  • MtL: Methodisch Werken met de transcendente functie van lichaamstaal en intonatie, Sander Bloemendal, 2004
  • Professional Inner Child Integration Therapy Training (2-jarig), International Institute for Integration Therapy and Training, (Trisha Caetano) 2001
  • Hypno-, regressie en reïncarnatietherapie (3-jarig), Atma Instituut, 1998